Spanje Emigratie

Tel: 0034 604 137 319

E-mail: [email protected]

Alles wat u moet weten banken in Spanje

Iedereen heeft een bankrekening nodig. Maar moet dit perse een Spaanse bank zijn? Wat is het verschil tussen de Nederlandse en de Spaanse banken en hoe moet ik een rekening openen. Lees hieronder alles van Spanje Emigratie en  banken in Spanje Dit leggen we in de volgende 3 teksten goed en duidelijk uit. 

Banken in Spanje
Sabadell

Soort Banken

Wat voor banken zijn er in Spanje?

Spanje heeft net zoals Nederland banken met fysieke kantoren en internetbanken. Een groot deel van de fysieke banken is erg bekend en heeft in bijna elk dorp wel een kantoor. Banken in Spanje zijn bijvoorbeeld: SantanderCaixabankUnicaja Banco en Banco Sabadell  

Echter zijn er in Spanje ook de online banken zonder fysieke kantoren zoals bijvoorbeeld N26 maar ook Openbank.

Voor welke bank u gaat en of u het prettig vind naar een kantoor te kunnen gaan ligt natuurlijk helemaal bij u. Wat wel een belangrijk aspect is in het maken van uw keuze is hoe goed u de locale taal spreekt. Er zijn namelijk banken die u kunnen helpen in het Engels, Duits en andere talen maar in een groot deel van de kantoren spreekt met alleen Spaans.

Bak rekening

Rekening openen

Wanneer moet u een Spaanse Bankrekening openen?

Bent u inwoner van Spanje of heeft u hier een tweede  dan heeft u absoluut een Spaanse bankrekening nodig. Deze is namelijk nodig voor het automatisch afschrijven van uw belastingen, verzekeringen en bijvoorbeeld lopende rekeningen.
Bent u alleen op vakantie en heeft u geen eigen woning, auto of verzekeringen in Spanje dan is het niet perse nodig om een Bankrekening te openen.

Wat heeft u nodig om een bankrekening te openen?

Het openen van een bankrekening in Spanje kost niet zoveel moeite. Er zijn verschillende mogelijkheden natuurlijk maar voor u beschrijven we er 2.

Niet Residenten rekening.
Paspoort
Inschrijvingsbewijs woonadres. Dit kan door een recente uitreksel van uw gemeente of bijvoorbeeld een energie rekening.

Residenten Rekening.

Paspoort
Nie Nummer
Werk contract of inschrijvings akte van uw bedrijf.
Huur contract of eigendoms akte van uw woning

Verschillenm

Verschil

Is er een verschil tussen Spaanse en Nederlandse banken?

 

Ja er is zeker verschil in hoe de banken werken in Nederland en Spanje. Een deel van de verschillen zit bijvoorbeeld in de openingstijden van de kantoren die over het algemeen alleen in de ochtend en vroege middag open zijn. U kunt via uw bank net zoals in Nederland gewoon verzekeringen, hypotheken en andere zaken regelen.
Een ander groot verschil is bijvoorbeeld dat u in Spanje vaak een Credit Card krijgt in plaats van de bij ons bekende betaaldkaart. Deze kaart is niet anders als de bij ons bekende kaarten maar heeft wel de service van bijvoorbeeld Mastercard en Visa. U kunt dus makkelijk via uw Credit Card online aankopen doen.