Weerwaarschuwing voor de Costa del Sol en de Guadalhorce vallei.

AEMET de Spaanse weerdienst die vergelijkbaar is met het Nederlandse KNMI heeft een weerwaarschuwing afgegeven voor de Costa del Sol en de Guadalhorce vallei. Door de aanhoudende Terral gaan de temperaturen voor de komende uren nog verder om hoog. Nadat gisteren al temperaturen gemeten werden van 34 graden in Malaga, de Guadalhorce vallei en Antequera worden voor vandaag temperaturen tot wel 37 graden verwacht. Daarom heeft AEMET een weerwaarschuwing uitgegeven voor vandaag vanaf 14.00 tot 21.00.

Voor de komende dagen zal het kwik weer gaan dalen naar gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden in de Costa del Sol. Voor de rest van de zomer wordt er verwacht dat er vaker een weerwaarschuwing zal zijn aangezien de verwachting is dat het een warmere zomer dan normaal zal worden.

Mocht u vandaag de deur uit gaan zorg er dan voor dat u goed voorbereid bent. Heb altijd extra water bij u en draag vooral lichte en luchtige kleren.
Om ervoor te zorgen dat u deze warme dag thuis zo goed en veilig doorkomt hier enkele belangrijke tips.
Drink minimaal 2 liter water.
Blijf zo veel mogelijk uit de zon.
Indien mogelijk houd een Siësta.
Houd ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten.
Drink liefst geen alcohol omdat dit uitdroging versnelt.
Eet gezond

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.