Weekend met temperaturen tot wel 35 graden in de Costa del Sol.

Het eerste echt zomerse weekend staat weer voor de deur aan de Costa del Sol met temperaturen die kunnen oplopen tot 35 graden op zondag. De Spaanse variant van het KNMI genaamd AEMET heeft voor zondag temperaturen voorspeld tot 34 graden langs de kust en 35 graden voor de Guadalhorce vallei. De hoge temperaturen worden veroorzaakt door de Terral wind die vanuit het binnenland van Spanje naar de kust waait en erg heet kan worden. De temperaturen lopen daardoor overdag flink op, maar blijven vaak nog hoog als de zon al onder is.

Ook in de afgelopen dagen zijn de temperaturen al flink opgelopen zo had afgelopen woensdag Vélez-Málaga met 30.5 graden Celsius de hoogste temperatuur van heel Spanje op de voet gevolgd door Malaga stad met 30 graden.
Voor de komende dagen worden de temperaturen in het zuiden van Spanje dus nog hoger. De Terral komt elk jaar meerdere keren voor en is vooral in de zomer een bekend fenomeen. Het komt dan ook vaker voor dat de temperaturen zomers oplopen richting de 40 graden.

De temperaturen zullen dit weekend door de Terral ongeveer 10 graden hoger zijn als normaal voor deze periode van het jaar. Vooral het binnenland van de Costa del Sol zal hier last van krijgen omdat aan de kust de temperaturen niet veel hoger zullen worden als rond de 30 graden. Plaatsen zoals Alora, Coin, Alhaurin el Grande kunnen temperaturen verwachten van rond de 35 graden voor zondag. Maandag zullen de temperaturen nog steeds hoog zijn voor de tijd van het jaar met een verwachting van over de 30 graden Celsius. Vanaf dinsdag is de voorspelling dat de temperaturen weer wat zakken naar het normale gemiddelde voor deze tijd van het jaar, rond de 25 graden. Voor dit weekend moet u dus vooral zorgen dat u niet te veel in de zon bent en genoeg drinkt.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.