Warm weekend verwacht met temperaturen tot 45 graden in Andalusië.

AEMET de Spaanse versie van het KNMI heeft voor de komende dagen weerwaarschuwingen afgegeven vanwege de hoge temperaturen die verwacht worden. De temperatuur loopt vanaf vandaag (donderdag) weer op nadat het de laatste 2 dagen iets koeler is geweest. Nadat afgelopen zaterdag de Andalusische plaats Coin met 41,2 graden het warmst van heel Spanje was worden er voor dit weekend nog hogere temperaturen verwacht. De temperaturen lopen op in heel Spanje waarbij het in grote delen van het land temperaturen van rond de 40 graden zal geven.

Volgens de woordvoerder van het AEMET, Rubén del Campo, worden er de komende dagen temperaturen gehaald die 5 tot 10 graden warmer zijn dan normaal voor deze tijd. Dit heeft te maken met warme lucht die vanuit Afrika komt. Vooral de zaterdag en zondag zullen extreem warme dagen worden waarbij lokaal temperaturen van 45 graden gemeten kunnen worden in Andalusië. Ook de temperaturen in de nacht zullen hoog blijven en gaan naar verwachting dit weekend niet onder de 25 graden. Verwacht wordt dat vanaf maandag of dinsdag de temperaturen weer terug gaan naar normaal.

Enkele tips hoe u het beste kan omgaan met dit warme weer.


 • Drink genoeg
  Zorg dat u genoeg drinkt, ook al heeft u geen dorst. Neem een fles water mee als u een paar uur op pad gaat.
 • Houd uzelf koel
  Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw. Neem een (voeten)bad of douche. Of leg af en toe een koele natte handdoek in uw nek. Slaap onder een dunne deken.
 • Bescherm u tegen de zon met zonnecrème, zonnebril, lichte kleding en een pet of hoed. Zonnecrème beschermt niet tegen de warmte.
 • Beperk lichamelijke inspanning ‘s middags. Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen, wandeling of sport.
 • Houd uw woning koel
  Voorkom opwarming van uw woning met zonwering, een ventilator of, als u dat heeft, airconditioning. Zorg voor ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten. Zet als het koeler is ‘s ochtend of ‘s avonds ramen en deuren open voor frisse lucht.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.