Wandelpad van La Cala de Mijas naar Fuengirola gaat afgemaakt worden.

Het wandelpad langs het strand van La Cala de Mijas gaat verder uitgebreid worden. In het gemeentelijk budget voor dit jaar is ruimte gemaakt voor het afronden van het wandelpad. Het ontbrekende deel van het pad langs het strand naar Fuengirola gaat gemaakt worden. Het laatste gedeelte van het pad zal ervoor zorgen dat er van Fuengirola naar Marbella gewandeld kan worden langs het strand. De gemeente Mijas zal voor het laatste stuk van 5.3 kilometer een openbare aanbesteding uitschrijven.

José Carlos Martín de wethouder van Infrastructuur en werk van de gemeente Mijas maakte bekend dat het project ongeveer €4.3 miljoen gaat kosten. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdrages van diverse lokale overheden.

Het werk zal gesplits worden in 3 fases. Fase 1 gaat van de vuurtoren van el Faro tot aan Fuengirola. De tweede fase gaat van de vuurtoren van El Faro tot aan El Chapperal. De laatste fase gaat van El Chapperal tot aan La Cala de Mijas.
De eerste en derde fase zullen ter aanbesteding worden aangeboden voor de zomer. De tweede fase zal op een later moment aanbesteed worden. Hier zijn problemen met een illegale bouw op de route. Eerst zal hier een oplossing op gevonden worden voordat fase 2 kan beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.