Verdere versoepelingen in Andalusië voorlopig 1 week uitgesteld.

Volgens het eerder deze maand gepresenteerde plan naar normaliteit zou Andalusië per 1 juni naar fase 2 van de versoepelingen gaan. Doordat het aantal besmettingen de afgelopen dagen niet verder gedaald is er vandaag geen vergadering over de versoepelingen. Deze vergadering is met één week uitgesteld naar komende donderdag maakte de president van de Junta de Andalusië gisteren bekend. Ondanks het toegenomen aantal gevaccineerde mensen in Andalusië daalde het aantal besmettingen de afgelopen dagen nauwelijks. Wel nam het aantal patiënten met een Covid-19 besmetting in het ziekenhuis af ten opzichte van de afgelopen weken.

Volgens Elias Bendodo, de woordvoerder van de Junta de Andalusië, was het de verwachting dat er deze week minder dan 150 besmettingen per 100.000 inwoners zouden zijn. Dit cijfer is al tenminste enkele dagen redelijk stabiel rond de 165 besmettingen per 100.000. Het is niet een vereiste dat de besmettingen onder de 150 komen te zitten om door te gaan naar de volgende fase van versoepelingen, maar de Junta de Andalusië geeft aan liever een pas op de plaats te maken in plaats van te veel risico te lopen zo vlak voor de zomer. Volgens Bendodo gaat het de goede kant op met het verslaan van de pandemie onder andere door het hoge aantal vaccins die er dagelijks gezet worden.

Onder meer om er voor te zorgen dat het mogelijk is voor de verwachte 9 miljoen toeristen veilig naar Andalusië op vakantie kunnen komen hoopt de Junta begin juli groeps- immuniteit te hebben bereikt. Voor de komende week staat op de planning om de mensen te vaccineren in de leeftijd van 49 tot en met 59 jaar. Van 7 juni tot 7 juli gaat de Junta iedereen die 40 tot 49 jaar is vaccineren waardoor er vanaf 7 juli groeps- immuniteit zou moeten zijn en er begonnen kan worden met het vaccineren van de inwoners in de laagste risico categorie. Op dit moment werkt het vaccinatieprogramma in Andalusië zoals gehoopt en dat zorgt ervoor dat Andalusië meer dan 95% van de ontvangen vaccins al gebruikt heeft. Op dit moment heeft al ruim 42% van de Andalusische bevolking al minimaal 1 vaccinatie gehad.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.