Veel hotel boekingen zorgen voor snellere opening hotels in Andalusië.

Op dit moment zijn er verspreid over de Costa del Sol ongeveer 128 hotels open met een gezamenlijke capaciteit van rond de 30.000 bedden. Voor de komende weken wordt er verwacht dat er steeds meer toeristen accommodaties zoals hotels, appartementen complexen, B&B´s en andere toeristische accommodaties zullen openen. Hierdoor zullen er naar verwachting in de komende weken ongeveer 200.000 extra bedden beschikbaar komen. Nu de provincie grenzen weer geopend zijn en reizen binnen Andalusië weer mogelijk is zonder beperkingen zal ook het toerisme weer op gang komen.

Juan Marin de vice-president van de Junta de Andalusië gaf tijdens een werkbezoek aan Marbella aan dat door het openen van de provincie grenzen ook het nationaal toerisme weer op gang kan komen. Bovendien is het voor huis eigenaren weer mogelijk om hun tweede huis op te zoeken. Dit geeft een extra impuls aan veel bedrijven en restaurants in de Costa del Sol. Ook gaf Marin aan dat er veel hotels en toeristische bedrijven zijn die eerder open gaan als eerst gepland. Veel van de bedrijven gaan de komende weken al open in mei in plaats het eerder verwachte juni. Bijkomend voordeel hiervan is ook dat er weer veel meer werkgelegenheid is in de regio en veel mensen eerder uit de ERTE kunnen als eerder werd verwacht.

Marin verwacht voor deze zomer een verdubbeling van het aantal toeristen van vorig jaar. Hiervoor is Andalusië druk bezig internationaal diverse campagnes op te zetten om mensen te verzekeren dat het veilig is om in Andalusië op vakantie te gaan. Het aantal reserveringen van de afgelopen dagen/weken hebben er al voor gezorgd dat veel hotels eerder dan verwacht weer openen gaan. Op dit moment wordt zelfs bijna 1 op de 4 boekingen van vakanties in Spanje geboekt in Andalusië. De voorzitter van de vereniging van hoteliers aan de Costa del Sol, José Luque, heeft al aangegeven erg blij te zijn met het opheffen van de provincie sluitingen. Wel hoopt hij dat Andalusië zo snel mogelijk het aantal besmettingen per 100.000 inwoners onder de 50 kan brengen. Dit zorgt er namelijk voor dat internationaal Andalusië als veilig wordt bestempeld en het reizen naar hier vaak mogelijk zou zijn zonder verdere beperkingen.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.