Vandaag wordt er vergaderd in Spanje over de verplichting van maskers op strand.

Na het uitkomen van de BOE van gisteren werd er in veel delen van Spanje verontwaardigd gereageerd op een nieuw aangenomen wet. Deze nieuwe wet verplicht het gebruik van mondkapjes ook op het strand en aan het zwembad. Naar nu blijkt is deze wet een aanvulling op het huidige decreet van vorig jaar juni. Toen dit decreet vorig jaar het gebruik van mondkapjes verplichte is het Spaans parlement begonnen met het opstellen van wetgeving hiervoor.
Deze nieuwe wet is enige tijd terug definitief door zowel de kamer als de senaat goedgekeurd en daardoor gisteren gepubliceerd is in de BOE.

Vandaag komen de minister van volksgezondheid van Spanje en de deelstaten bijeen om te vergaderen over deze wet. De woordvoerster van de regering María Jesús Montero gaf gisteren al aan dat de realiteit van de Covid-19 Pandemie de wetgeving heeft ingehaald. Daardoor wordt er vandaag vergaderd over de nieuwe wet en gekeken of deze aangepast moet worden en hoe.

Vanuit Andalusië werd door  Juan Marín gereageerd dat hij niet begrijpt waarom de verschillende regio´s niet betrokken zijn bij dit proces. De Canarische Eilanden en Catalonië gaven al aan de nieuwe wet te bestuderen en volgens Patricia Gómez de verantwoordelijke voor volksgezondheid op de Balearen zijn er rationele maatregelen nodig.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.