Vanaf vandaag gaat de maximum snelheid op de meeste wegen omlaag.

In heel Spanje gaat de maximum snelheid op de weg vanaf vandaag omlaag. In veel gevallen wordt het maximum 30 kilometer per uur zodra u binnen de bebouwde kom bent.
Als makkelijke stel regel kunt u aanhouden dat elke weg die maar over 1 rijbaan per kant beschikt vanaf vandaag 30 kilometer gebied is zolang het binnen de bebouwde kom is. Uiteindelijk komt het er op neer dat in de meeste steden ongeveer 70% van de wegen vanaf nu een 30 kilometer zone is. In dorpen en steden komen er nu 3 verschillende toegestane snelheden voor.
20 Km voor enkele wegen waarbij geen duidelijk verschil in hoogte is tussen voetgangers en de weg
30 Km voor enkele weg in beide richtingen met aparte voetgangers gebieden.
50 Km voor dubbele wegen in beide richtingen. Hierbij geld wel een uitzondering voor zware en gevaarlijke ladingen, zij mogen slechts 40 rijden.

Spanje heeft het vernieuwde snelheid systeem 6 maanden geleden voor het eerst aangekondigd. Door 6 maanden te wachten met het invoeren van de regel zijn er voorbereidingen getroffen en diverse campagnes geweest om de inwoners van Spanje bekend te maken met deze nieuwe maatregel. Er zullen geen nieuwe verkeersborden worden neergezet om de gewijzigde snelheid weer te geven.

Jose del Rio de minister van vervoer van Malaga gaf aan dat in Malaga stad de aanpassing gaat om 3603 straten. Volgens del Rio is het een positieve verandering in de veiligheid van het verkeer en een grote mogelijkheid om het gebruik van de fiets verder te promoten. Verder moet er volgens del Rio rekening gehouden worden met controles op snelheid in grote gebieden van Malaga.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.