Vanaf December worden de terrasen in Marbella kleiner gemaakt.

Door de positieve ontwikkeling op het gebied van de Covid-19 pandemie vind de gemeente Marbella het niet langer meer nodig dat bars en restaurants extra ruimte krijgen voor hun terras. In het afgelopen jaar hebben de horeca zaken in onder meer Marbella meer ruimte gekregen voor hun terrassen om zo toch op een veilige manier voldoende klanten te kunnen plaatsen. Aangezien Marbella al enige tijd in gezondheid fase 0 zit is er verder geen beperking meer voor horeca zaken op het gebied van bezetting en openingstijden. Marbella heeft er echter voor gekozen om de afgelopen periode de terrassen groter te laten om ervoor te zorgen dat de horeca eventueel extra inkomsten konden vergaren. Afgelopen oktober was namelijk drukker volgens de woordvoerder van de gemeente als vele voorgaande jaren.

De horeca dient per december terug te gaan naar de afmetingen van hun oorspronkelijke terras vergunning. Vanaf 15 november zal de gemeente Marbella de bedrijven uitgebreid informeren via een informatie campagne om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Doordat er geen beperkingen meer zijn op het gebied van bezoekers beperkingen is het volgens de woordvoerder van de gemeente ook niet meer nodig om speciale regels te hebben over de terras afmetingen. Marbella zit zoals eerder gemeld net zoals de rest van Andalusië in gezondheidsfase 0 wat betekent dat het leven bijna terug is naar wat gebruikelijk was voor de Covid-19 pandemie.

De maatregel die ervoor zorgde dat horeca bedrijven tijdelijk hun terras afmetingen mochten vergroten werd in Marbella in het leven geroepen op 15 mei 2020. Door deze maatregel zijn bedrijven in de mogelijkheid geweest een gedeelte van hun tafels die normaal binnen stonden buiten te plaatsen en een veilige afstand te houden tussen de tafels. Daardoor was het mogelijk dat bedrijven een hogere bezettingsgraad hadden als ze anders gehad zouden hebben in deze periode. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er meer horeca bedrijven deze lastige periode hebben overleefd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.