Vaccinatie campagne Andalusië krijgt impuls met 368.000 vaccins per week.

Vanaf komende week komt de vaccinatie campagne in Andalusië verder op stoom. Van de 4 goedgekeurde vaccins worden er op dit moment 3 geleverd aan Spanje. De 3 leveranciers leveren komende week aan Andalusië ongeveer 368.000 vaccins. Op dit moment levert het farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson nog geen vaccins aan Spanje en de EU. Vanaf 19 april zal ook Johnson & Johnson beginnen met leveren en vanaf dat moment hopen Spanje en Andalusië het vaccinatie tempo verder op te kunnen voeren.

Andalusië ontvangt nog steeds minder vaccins dan de gehoopte 500.000 per week maar met de toekomstige leveringen van Johnson & Johnson gaat Andalusië dit aantal waarschijnlijk halen. Tot nu toe zijn er in de afgelopen 3 maanden ongeveer 1,5 miljoen vaccinaties uitgedeeld in Andalusië waarvan 508.247 mensen al volledig zijn gevaccineerd. Volgens Elías Bendodo is het een belangrijke stap in de goede richting en zou vanaf komende week elke 80 jarige in Andalusië minimaal 1 vaccinatie hebben gehad. Voor de groep 80 jarigen wordt binnenkort een speciaal telefoonnummer geopend. Mensen in de 80 die nog geen oproep hebben ontvangen en nog niet gevaccineerd zijn kunnen zich via dit telefoonnummer alsnog aanmelden voor hun vaccinatie.

De volgende stap in het vaccinatie proces wordt vanaf 15 april gezet. Vanaf die datum gaan in Andalusië 65 plussers gevaccineerd worden en mensen met een verhoogd risico. Hieronder vallen onder andere kankerpatiënten, mensen met het Down syndroom en nier patiënten die dialyse nodig hebben. Tot nu toe blijkt Andalusië goed in staat tot het uitdelen van de vaccins. Van het totaal ontvangen aantal vaccins is ongeveer 95% gebruikt. Echter moet hier wel bij gemeld worden dat de laatste weken slechts ongeveer 100.000 vaccins per week geleverd werden. De meer dan 14.000 getrainde zorg professionals moeten er in de komende maanden voor zorgen dat het vaccinatie proces foutloos loopt.

Eén reactie

  1. Er staat een belangrijke fout in het artikel. Er staat dat er vier vaccins goedgekeurd zijn. Dat is pertinent onjuist
    De vaccins hebben van de EMA tijdelijke goedkeuring ontvangen omdat alle vaccins in testfase 3 zitten.
    Dit medisch experiment loopt af in 2023
    Pas dan kan eventuele difinitieve goedkeuring afgegeven worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.