Tweede avond op rij van rellen na arrestatie rapper Pablo Hasél.

Voor de tweede avond op rij zijn er rellen uitgebroken in diverse Spaanse steden. In onder meer Barcelona en Madrid werden confrontaties gezocht met de politie. Straten werden gebarricadeerd en agenten werden aangevallen met flessen en stenen.

In Madrid raakten bij de confrontaties minstens 55 mensen gewond waarvan 35 agenten. Om de confrontaties tussen de relschoppers en de politie te beëindigen werden rubber kogels gebruikt. Hierdoor is 1 vrouw in Barcelona een oog kwijt geraakt. Zij werd in het gezicht geraakt door een rubber kogel.

De rellen zijn ontstaan na de arrestatie van de Spaanse rapper Pablo Hasél wegens majesteitsschennis en verheerlijking van terrorisme. Hasél werd veroordeeld tot 9 maanden gevangenis en had zich afgelopen vrijdag bij de gevangenis moeten melden. In plaats van zich te melden verschanste hij zich op de universiteit van Lleida in de hoop zijn arrestatie te ontlopen.
Afgelopen maandag viel de politie de universiteit binnen om Hasél te arresteren. Omdat Hasél zijn opgelegde boete ook nog niet betaald had wordt zijn gevangenis straf van 9 maanden verlengd naar 2 jaar.

Zijn arrestaties wekt veel woede in Spanje over het bestaan van de wet. Hasél heeft namelijk alleen via zijn songteksten en twitter de Spaanse emeritus koning Juan Carlos vergeleken met een Maffiabaas en de rechtbank vergeleken met Nazi´s.
De politiek in Spanje wilt de omstreden wet aanpassen en sommige partijen willen de wet zelfs helemaal schrappen. 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *