Stranden en havens in Andalusië ontvangen 134 blauwe vlaggen.

De blauwe vlag staat wereldwijd bekend als prijs voor de betere stranden en jachthavens. Werelwijd zijn er in 2021 ongeveer 4500 stranden en jachthavens geprezen met een blauwe vlag. 137 van deze vlaggen zijn terecht gekomen  in Andalusië waarmee de regio de op 1 na meeste vlaggen van Spanje heeft. Alleen de regio Valencia heeft meer blauwe vlaggen gewonnen dan Andalusië. Om als strand  in aanmerking te komen voor een blauwe vlag wordt er naar verschillende dingen gekeken: de water kwaliteit moet uitstekend zijn, het strand moet schoon gehouden worden, er dienen voldoende toiletten aanwezig te zijn en er moet bijvoorbeeld voorlichting gegeven worden over de flora en fauna in de aangrenzende zee,strand en duinen.

In de laatste jaren heeft Andalusië steeds meer aandacht besteed aan haar stranden en daardoor is het mogelijk geweest om in 2 jaar tijd het aantal blauwe vlaggen te laten stijgen van 96 in 2019 naar 137 dit jaar. Onder meer door het behalen van deze blauwe vlaggen wil Andalusië aantonen dat het een van de schoonste en beste vakantie bestemmingen van Europa is. De stranden zijn namelijk een belangrijke bestemming voor de vele toeristen die komen. Daardoor zijn in de laatste jaren de faciliteiten flink uitgebreid en zijn er steeds meer stranden met faciliteiten voor minder validen, meer strandwachters en betere toilet faciliteiten.

Malaga is in Andalusië de regio met de meeste blauwe vlaggen. Hier zijn een groot aantal van voor stranden die juist in de afgelopen jaren haar blauwe vlaggen waren verloren weer geprezen met een blauwe vlag. De nieuwe vlaggen in Malaga zijn nu bijvoorbeeld te vinden op de stranden Caleta, El Dedo, El Palo, Malagueta, Misericordia, Pedregalejo en San Andrés. Niet alleen stranden en havens komen in aanmerking voor de prestigueze blauwe vlag ook boten en meren hebben de mogelijkheid een blauwe vlag te krijgen. Er zijn in de regio Malaga 2 duurzame toeristische boten die sinds kort de blauwe vlag mogen voeren en de stuwmeren bij Ardales hebben sinds dit jaar ook de blauwe vlag wapperen.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.