Spanje verwacht 30 Miljoen vaccins in het tweede kwartaal van dit jaar.

Vanaf april dit jaar wordt er een flinke toename verwacht van het aantal geleverde vaccins. Op dit moment ontvangt Spanje ongeveer één miljoen vaccins per week maar vanaf april zal dit aantal flink stijgen. De verwachting is dat er van april tot en met juni ongeveer 30 miljoen vaccins geleverd gaan worden. Een deel van deze vaccins zal van het merk Janssen zijn welke maar 1 vaccinatie nodig heeft.

Doordat er veel meer vaccins aangeleverd worden zou het mogelijk moeten zijn om voor de zomer 70% van de volwassenen in Spanje gevaccineerd te hebben. Met het verwachte aantal van 30 miljoen vaccins kan Spanje ongeveer 2.3 miljoen vaccins per week zetten. Doordat het Janssen vaccin maar 1 keer gegeven hoeft te worden zullen in het 2de kwartaal van dit jaar meer dan 15 miljoen volwassenen gevaccineerd worden. Op dit moment is het nog niet precies duidelijk hoeveel vaccins Janssen levert.

Momenteel zijn er 4.7 miljoen vaccins gezet waardoor bijna 1.4 miljoen mensen al volledig gevaccineerd zijn. Ruim 1.9 miljoen mensen hebben al 1 prik gehad en worden in de komende weken voor de tweede keer gevaccineerd. Spanje heeft ongeveer 47 miljoen inwoners waardoor procentueel gezien in het tweede kwartaal meer dan 33% van het land gevaccineerd kan worden. Indien Janssen veel vaccins aanlevert kan dit percentage nog flink oplopen.  Hierdoor wordt de hoop op een normale zomer steeds groter. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.