Spanje verplicht PCR test voor reizigers per auto of trein uit Frankrijk.

Vanaf vandaag 30 maart is het verplicht om bij het oversteken van de Frans-Spaanse grens een negatieve PCR test te hebben die niet ouder is dan 72 uur. Tot vandaag hoefden reizigers geen negatieve test te laten zien als ze met de auto of trein uit Frankrijk kwamen. Doordat Frankrijk geregistreerd staat als een risico land heeft Spanje een negatieve test verplichting ingevoerd.

De antigeen testen moeten met internationaal reis certificaat zijn en mogen niet ouder zijn dan 72 uur bij het passeren van de grens. De testen die toegestaan worden zijn PCR, LAMP en TMA testen. Kinderen jonger dan 6 jaar, grenswerkers, vrachtwagen chauffeurs en mensen die aan de grens wonen hoeven niet getest te worden.

Volgens Spanje is het noodzakelijk deze testen in te voeren om te zorgen dat de verspreiding van het virus en de diverse varianten tot stand komt. Voor mensen die per auto naar Spanje reizen zal er niet veel veranderen. In Frankrijk was een test namelijk al verplicht. Het zorgt er nu alleen voor dat er beter rekening gehouden moet worden wanneer de test gedaan wordt.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.