Spanje verplicht mondmaskers in alle publieke ruimtes zoals het strand.

De overheid in Spanje heeft een nieuwe wet aangekondigd die het verplicht om mondkapjes te dragen in alle publieke ruimtes. Door deze nieuwe wet wordt het vanaf nu verplicht om een mondkapje te dragen onder meer als je op het strand of aan het zwembad ligt. Tot nu toe gold hier in verschillende Spaanse provincies een uitzondering voor. Deze uitzondering is komen te vervallen voor heel Spanje.

Sinds 20 juni gold de huidige regel waarbij het ook voor regionale overheden mogelijk was hun eigen bepalingen te maken. Dit is op dit moment ook afgelopen, de nieuwe wet geld voor heel Spanje zonder uitzondering. Er geldt nog steeds een uitzondering voor mensen met een medische bepaling en kinderen jonger dan 6 jaar.

Op dit moment is er nog geen reactie van de Junta de Andalusië op de nieuwe wet. Tot nu toe had Andalusië een uitzondering voor het gebruik van Mondmaskers aan het zwembad, in de zee en op het strand zolang er een veilige afstand was. Hoe dit nu gaat zijn blijft voor nu onduidelijk, maar volgens de nieuwe Spaanse wet kan de Junta de Andalusië hier niets aan veranderen.

3 reacties

  1. Ik heb sterk het gevoel dat deze maatregel juist nu vlak voor semana santa is afgekondigd om hele familia happenings op het strand te voorkomen.
    Heb ze gezien hoor afgelopen jaar, Spaanse families met 3 erpartytenten op het strand en een mannetje of 20 er onder en er om heen.
    Kan me niet voorstellen dat dit tijdens de zomer ook nog van kracht zal zijn.
    Zou de de definitieve doodsteek voor het toerisme betekenen
    Er is geen hond die met een mondkapje in zee gaat zwemmen, of op het strand gaat liggen zonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.