Spanje verhoogt leeftijdgrens voor gebruik AstraZeneca naar 65 jaar.

Spanje gaat vanaf woensdag 24 maart weer beginnen met het vaccineren met AstraZeneca. Naast de goedkeuring van het vaccin is ook de leeftijdsgrens verhoogt. Waar in Spanje tot nu toe slechts werd gevaccineerd bij mensen tot 55 jaar is dat nu verruimd naar 65 jaar. Op dit moment worden vooral mensen met essentiële beroepen gevaccineerd zoals (leraren, politie, apothekers, zorgmedewerkers etc) De groep gaat uitgebreid worden met mensen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar.

Tijdens de vergadering afgelopen maandag waren vertegenwoordigers van Madrid en Catalonië er voor om alle leeftijds beperkingen bij het AstraZeneca vaccin weg te halen. Echter ging het ministerie van gezondheidszorg hier niet in mee, Deze wil eerst de uitslagen van een grootschalig onderzoek uit America bestuderen. Bij dit onderzoek deden 32.500 mensen mee waarvan 20% ouder was dan 65 jaar. Bij deze groep bleek het AstraZeneca vaccin 80% effectief.

Ondanks dat op dit moment de vaccinatie campagne nog niet snel gaat blijft Spanje goede hoop houden dat 70% van de volwassen bevolking gevaccineerd is voor het einde van de zomer.

Eén reactie

  1. Hallo,
    Dus wij als Belgen die willen overwinteren is het vaccin niet verplicht want ik wil zeker geen enkel vaccin mijn adres blijft in België ik ga bij mijn vriend op vakantie

    Alvast bedankt
    Pascale Seghers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.