Spanje stopt minimaal 15 dagen met het geven van het AstraZeneca vaccin.

Spanje is na Frankrijk, Duitsland en Italië het volgende land wat tijdelijk stopt met het AstraZeneca vaccin. Doordat in enkele Scandinavische landen mogelijk doden zijn gevallen door bloedproppen die veroorzaakt zouden kunnen zijn door het vaccin van AstraZeneca heeft Spanje de vaccinatie campagne van het merk tijdelijke stop gezet.

In Spanje zelf zijn er ondertussen 814,278 ingeënt met het vaccin zonder dat hier ernstige bijwerkingen van geregistreerd zijn. Toch heeft Spanje het vaccin tijdelijk uit roulatie gehaald. Maandag middag werd een spoed video vergadering ingelast door de Spaanse minister van volksgezondheid Carolina Darias met alle regio besturen en werd opdracht gegeven per direct te stoppen met vaccineren met AstraZeneca.

Het Europese medicijn agentschap (EMA) heeft tijdens de afgelopen dagen meermaals aangegeven dat er geen aanwijzigingen zijn dat de bloedproppen veroorzaakt werden door het vaccin. Er is volgens het EMA dan ook sprake van een veilig vaccin waarmee gewoon gevaccineerd kan worden. Doordat Spanje nu stopt met vaccineren lopen ze tijdelijk achter op schema, maar zodra besloten wordt dat het AstraZeneca vaccin veilig is kan deze achterstand snel worden ingehaald. Voor zover bekend hebben alle mensen die het vaccin al hebben gekregen slechts 1 vaccinatie ronde gedaan en werd verwacht de komende weken te beginnen met de tweede ronde. 

Eén reactie

  1. Waarom er eigenlijk een “europa” is weet ik niet….belgie dramt weer gewoon door….en tis “een goed vaccin” volgens VdB….ne grotere clown hebben we nooit gezien… onzin uitkramen want het vaccin is slechts een maand of 7 in gebruik…en heeft nog niks bewezen want de cijfers gaan zelfs de hoogte in…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.