Spanje schaft mondkapjes verplichting buiten per 26 Juni af.

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft zojuist bekend gemaakt dat per zaterdag 26 juni er in Spanje geen mondkapjesplicht meer is in de buitenlucht. Sanchez heeft dit zojuist bekend gemaakt toen hij in Barcelona was bij een vergadering van de Cercle d’Economia.
Om er voor te zorgen dat vanaf volgende week zaterdag de mondkapjes plicht vervalt in de buitenlucht moet in Spanje eerst de wet worden aangepast.

Volgende week donderdag de 24ste gaat er een speciale vergadering zijn van ministers om de huidige uit maart stammende wet te veranderen. De aankondiging gebeurde slechts 2 dagen nadat Spanje voor het eerst in lange tijd minder dan 100 besmettingen per 100.000 inwoners heeft. De aankondiging kwam niet helemaal als een verrassing aangezien er de laatste dagen al vaker over gesproken werd en ook Fernando Simon, de directeur van het Coördinatiecentrum voor gezondheidswaarschuwingen en noodsituaties van het ministerie van Volksgezondheid, gaf zijn goedkeuring enkele dagen geleden.

Er zullen wel voorwaarden zijn waaronder de mondkapjes af mogen. Zo is het alleen toegestaan om dit in de buitenlucht te doen wanneer er een veilige afstand van 1,5 meter gehouden kan worden. Bent u binnen in publieke ruimtes of het openbaar vervoer dan dient er nog steeds een mondkapje gedragen te worden.

Meer informatie volgt zodra dit bekend is.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.