Spanje opent haar grenzen voor Engelsen die reizen per vliegtuig of boot.

Vanaf 30 maart is het weer mogelijk om per boot of vliegtuig vanuit Engeland naar Spanje te komen. Op dit moment geld er een inreis verbod voor Engelse vluchten en bootreizen. De uitzondering voor deze regel zijn mensen die de Spaanse nationaliteit hebben of resident zijn. Dit geld op dit moment nog voor het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Zuid-Afrika. Na 30 maart blijft er een inreisverbod voor mensen uit Brazilië en Zuid-Afrika.

Door Brazilië en Zuid-Afrika op de lijst te houden probeert de Spaanse overheid het aantal besmettingen met de mutaties uit deze landen te bestrijden. Doordat op dit moment het grootste gedeelte van het aantal besmettingen al door de Engelse variant is was deze maatregel voor het Verenigd Koninkrijk niet meer nodig. Op vluchten uit deze landen mogen alleen reizigers zitten met de Spaanse of Andorrese nationaliteit of die geregistreerd staan als woonachtig in deze landen. Ook mogen mensen die op doorreis zijn naar een niet Schengen-land op de vlucht zitten als hun overstap niet langer duurt dan 24 uur.

In de praktijk zal het echter nog even duren voordat de Britse toerist weer naar Spanje zal reizen. Juist op het moment dat de Spaanse overheid de beperkingen opzegt heeft de Britse minister van gezondheidszorg, Matt Hancock aangekondigd dat Britten die naar het buitenland reizen een boete kunnen krijgen van omgerekend €6000,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.