Spanje op koers om 70% van de volwassenen gevaccineerd te hebben voor de zomer.

Op dit moment loopt Spanje op schema om 70% van haar volwassen bevolking te vaccineren voor de zomer. Van het aantal gevaccineerd mensen wordt verwacht dat minimaal 70% de eerste vaccinatie heeft gehad voor het begin van de zomer. Op dit moment zijn er in Spanje 2.1 miljoen mensen al volledig gevaccineerd en nog eens 2.1 miljoen mensen voor de eerste keer gevaccineerd. Dit betekent dat ongeveer 4,5% van de totale bevolking al één vaccinatie heeft gehad en nog eens 4,5% volledig is gevaccineerd.

Er zijn op dit moment ongeveer 38.7 miljoen volwassenen in Spanje. Het totaal aantal verwachte vaccins in het tweede kwartaal van dit jaar is ongeveer 30 miljoen. Van deze 30 miljoen zouden ongeveer 5,5 miljoen van het Janssen vaccin zijn dat maar één prik nodig heeft. De overige 24.5 miljoen vaccins hebben allemaal 2 vaccinaties nodig.
Nadat de mensen gevaccineerd zijn die al één vaccinatie hebben gehad blijven er ongeveer 22.4 miljoen vaccins over. Echter heeft Spanje nog 1,5 miljoen vaccins op voorraad en komen er deze week nog ongeveer één miljoen aan.
Dit betekent nadat de mensen die al één keer gevaccineerd zijn hun tweede prik hebben gehad en het Jannsen vaccin is uitgedeeld er ruim 9.5 miljoen volwassenen volledig zijn gevaccineerd.

Op dat moment zijn er nog 25 miljoen vaccins over. Hiermee kunnen 12.5 miljoen mensen volledig worden gevaccineerd wat het totaal brengt op ongeveer 22 miljoen mensen die volledig gevaccineerd zijn. Echter zit er altijd enkele weken tussen de eerste en de tweede vaccinatie. Hierdoor zullen waarschijnlijk een lager aantal volledig gevaccineerd mensen zijn en een groter aantal met al een eerste prik. Spanje is in de mogelijkheid om uiterlijk begin juli 55% van de volwassen inwoners volledig gevaccineerd te hebben. De realiteit zal waarschijnlijk uitwijzen dat dit aantal lager zal zijn en dat er een hoger percentage zal zijn met mensen die voor de zomer al 1 vaccin hebben gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.