Spanje is niet langer een hoog risico gebied voor Covid-19.

Sinds gisteren is Spanje in zijn geheel voor het eerst sinds de start van de vierde golf niet langer een hoog risico gebied. Met een gemiddelde aantal besmettingen over de laatste 14 dagen van 147.5 per 100.000 inwoners is Spanje voor het eerst sinds 30 maart geen hoog risico gebied meer. Er zijn regio´s in Spanje waar nog maar erg weinig besmettingen zijn zoals de regio Valencia, de Balearen en Ceuta met Euskadi en Melilla als negatieve uitschieters met een hoger aantal besmettingen. Voor het eerst in meer dan 1,5 maand en op een belangrijk moment met de zomer voor de deur wordt Spanje niet meer gezien als een hoog risico gebied.

Het positieve nieuws gaat nog verder want niet alleen blijft het gemiddelde aantal besmettingen over de laatste 14 dagen dalen ook het aantal patiënten in de ziekenhuizen nemen af. Zo was maandag nog 18.66% van de intensive care bedden bezet met Covid-19 patiënten, gisteren was dit nog maar 18.03% Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is door Covid-19 was afgelopen maandag nog slechts 5.91% van het totaal aantal patiënten.

Voor de komende weken is het afwachten wat de verschillende landen doen met Spanje als vakantie bestemming. Zo is het vanuit Nederland mogelijk naar de Canarische eilanden en de Balearen te reizen zonder PCR test en quarantaine na de vakantie. De verwachting is dat dit gebied in de komende periode uitgebreid gaat worden. De Spaanse minister van toerisme heeft eerder al aangegeven dat ze verwacht en hoopt dat vanaf begin juni het voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk mogelijk wordt naar Spanje te reizen zonder beperkingen. De provincie Malaga waar de Costa del Sol toe behoort heeft met 132.2 besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen een beter gemiddelde dan Spanje als geheel. 

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.