Spanje herstart AstraZeneca vaccinaties vanaf komende woensdag 24 Maart.

Na de goedkeuring van het AstraZeneca vaccin door het Europese Medicijn Agentschap (EMA) heeft ook Spanje het gebruik van het vaccin weer goedgekeurd. Vanaf komende woensdag 24 maart gaat Spanje het AstraZeneca vaccinatie programma herstarten. Het programma was tijdelijk stop gezet doordat er bij een 30 tal mensen in Europa die gevaccineerd waren bloedproppen werden geconstateerd.

Het EMA en de Spaanse gezondheidsraad hebben beide na dagen van onderzoek besloten dat het medicijn veilig genoeg is. Er is geen onweerlegbaar bewijs gevonden dat de bloedproppen veroorzaakt werden door het AstraZena vaccin. Het kan echter niet uitgesloten worden dat mensen een zeldzame reactie krijgen.

Nadat vorige week diverse Europese landen het vaccinatieproces had gestopt heeft het EMA deze landen opgeroepen weer snel te beginnen met vaccineren. De 12 landen die gestopt waren zijn naast Nederland en Spanje ook Duitsland, Frankrijk, Portugal, Denemarken, Zweden, Letland, Ierland, Bulgarije, Ijsland en Noorwegen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de andere landen weer gaan vaccineren.
Spanje heeft in de afgelopen weken al 975,66 vaccinaties gezet met het AstraZeneca vaccin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.