Spanje heeft laagste aantal Covid-19 besmettingen per 100.000 inwoners.

Volgens de gegevens van de WHO (World Healt Organisation) doet Spanje het op dit moment het beste op het gebied van Covid-19 besmettingen van de gehele EU. Het gemiddelde aantal besmettingen over de laatste 7 per 100.000 inwoners is 33. Hierdoor valt Spanje nog in de groep met laag risico wat gaat tot 50 besmettingen per 100.000. Op dit moment overlijden er gemiddeld 27.1 personen per dag aan een Covid-19 besmettingen. Dat is minder dan 1 per miljoen inwoners. De WHO feliciteerde Spanje dan ook met haar Covid aanpak en de geboekte resultaten. De Directeur van de WHO Hans Kluge prees Spanje onder meer om hun stabiele en effectieve mondkapjes en vaccinatie campagne.

Kluge prijst Spanje onder meer om haar voorzichtige strategie bij het versoepelen van de maatregelen en de hoge vaccinatie graad. De Belgische arts die op 1 februari 2020 begon als Directeur van de WHO waarschuwde vorige week nog dat Europa en Azië nog steeds het epicentrum van de Covid-19 pandemie zijn. Zo zijn er vooral in Oost-Europa veel landen waar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners weer richting de 1000 gaan. Dit komt volgens Kluge door een lage vaccinatie graad en afgeschaalde maatregelen.

Spanje was een van de EU landen die als eerste erg zwaar getroffen werd en waar ondertussen al ruim 87500 mensen overleden zijn met een Covid-19 infectie. Het werkelijk aantal overleden mensen met een Covid-19 infectie zal stukken hoger liggen, maar nooit precies bekend worden. Op dit moment is Spanje ook een van de Europese landen met de hoogste vaccinatie graad. Ruim 80% van de inwoners is al minimaal 1 keer gevaccineerd en bijna 79% is volledig gevaccineerd. Zodra er gekeken wordt naar het percentage gevaccineerden van 12 jaar en ouder wordt dit percentage zelfs nog hoger.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.