Spanje heeft binnen enkele weken EU Covid-19 reispaspoort klaar.

Vandaag maakte de Europese Commissie bekend dat waarschijnlijk ruim voor de zomer het Covid-19 reispaspoort geïntroduceerd zal worden in heel Europese Unie. Dit paspoort zal gratis toegankelijk worden voor EU-burgers en reizen binnen Europa makkelijker maken.

Reyes Morato de Spaanse minister van Toerisme heeft vandaag bekend gemaakt dat Spanje binnen enkele weken verwacht haar eigen reispaspoort klaar te hebben. Met dit paspoort kan men digitaal aantonen dat ze gevaccineerd zijn tegen Covid-19, een negatieve PCR hebben afgelegd of antistoffen hebben opgebouwd tegen Covid-19 na een besmetting. Het Spaanse reispaspoort combineert de Spaanse en de Europese wetgevingen over het paspoort.

Reyes Morato gaf verder aan dat deze zomer ook reizigers van buiten de EU waarschijnlijk welkom zullen zijn. Spanje hoopt hiermee het toerisme en de economie een extra boost te geven. Het land is daarom ook groot voorstander van het vaccinatiepaspoort en een van de voorlopers in het traject. Komende week zal het plan verder besproken worden door de EU-leiders en wordt verwacht dat er concrete beslissingen gemaakt worden op Europees niveau.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.