Spanje gaat meer bijdragen aan het klimaatfonds voor arme landen verhogen.

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft gisteren op het klimaat congres in Glasgow laten weten dat Spanje vanaf 2025 1,35 miljard per jaar gaat bijdragen om de negatieve klimaat ontwikkeling in arme landen tegen te gaan. Dit betekent dat Spanje meer dan 50% meer gaat bijdragen aan het klimaatfonds als wat ze dit jaar hebben gedaan. Het geld wat Spanje overmaakt naar het klimaatfonds moet er voor zorgen dat Spanje bijdraagt aan de energie transitie in de armste landen. Tevens benadrukte Sanchez dat Spanje zich wil houden aan een opwarming van maximaal 1.5 graad zoals in overeengekomen in de Overeenkomst van Parijs 2015.

Sanchez gaf aan dat Spanje zal doen wat noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat de afspraken uit 2015 worden nagekomen en de wereld niet verder opwarmt als 1.5 graad. Om dit mogelijk te maken zijn volgens de Spaanse premier niet alleen afspraken nodig maar moet er ook genoeg kapitaal ingezameld worden om de plannen mogelijk te maken. Daarvoor zou het nodig zijn om in ieder geval 100 miljard bij elkaar te brengen om te beginnen met de gemaakte plannen. Landen die zich inzetten voor het tegengaan van de opwarming van de aarde zullen volgens de Spaanse premier een stapje erbij moeten zetten.

Spanje heeft de eerste stappen gezet naar het tegengaan van de opwarming van de aarde. Deze opwarming wordt door vele gezien als de oorzaak van de vele recente natuur rampen, het stijgende zeewater en het warmer worden van de aarde. Zo heeft Spanje de belofte gemaakt dat het vanaf 2050 een klimaat neutraal land wil zijn. Om dit mee mogelijk te maken is er voor de komende 3 jaar een budget vrij gemaakt van €30 miljard om de energie transitie te versnellen. Sinds gisteren en vandaag alle aanwezige wereldleiders weer vertrokken zijn is het nu aan de delegaties van de landen om de komende dagen tot een akkoord te komen. Dit om ervoor te zorgen dat verdere opwarming van de aarde tegen gegaan wordt.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.