Spanje doet voorstel voor geen mondkapjes aan zwembad en strand.

Het Spaanse ministerie van volksgezondheid heeft gisteren een voorstel gedaan waarin het gebruik van mondkapjes aan het strand, het zwembad en bij het sporten onder bepaalde voorwaarden niet meer verplicht is.
Belangrijk hierbij is dat het voorlopig slechts om een voorstel gaat maar de verwachting is dat de zelfstandige gebieden hiermee akkoord gaan.

Het zou mogelijk worden om zonder mondkapje te sporten, zonnen en zwemmen zolang er 1,5 meter afstand is van mensen die niet tot uw huishouden behoren. Tijdens het wandelen en andere momenten zal het mondkapje gewoon gedragen moeten worden.

Het nieuwe voorstel dat gedaan werd door de minister van volksgezondheid Carolina Darias is een aanpassing op de afgelopen week ingegane wet. In deze wet die opgesteld werd in juni 2020 werd het te allen tijde verplicht een mondkapje te dragen. Nu 1 jaar later blijkt deze wet niet meer te passen in de realiteit en werden er aanpassingen geëist van de verschillende zelfstandige regio’s. Door de aanpassing in het mondkapjes beleid hoopt Spanje een relatief normaal toeristen seizoen te hebben deze zomer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.