Ski seizoen in de Sierra Nevada opent dit weekend met verse sneeuw.

SKi

De komende zaterdag 27 November start het skiseizoen op de zuidelijkste ski piste van Europa. Gelegen op de noordwestelijke helling van Veleta is het de hoogste ski piste van Spanje. De ongeveer 100 km aan pistes liggen er vlak voor de start van het skiseizoen goed bij door een flinke dosis verse sneeuw die de afgelopen dagen gevallen is. Normaal gesproken kan er in de Sierra Nevada vanaf eind november tot begin mei geskied worden. Sinds het weer een steeds belangrijkere rol begint te spelen in de lengte van het skiseizoen zijn er 77 state of the art nieuwe sneeuw kanonnen aangeschaft. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk blijft, is het totaal aantal sneeuwkanonnen nu 210.

De 77 state of the art sneeuwkanonnen zijn niet de enige nieuwigheden op de pistes. Ook zijn er in oktober 4 nieuwe sneeuwschuivers aangeschaft die ervoor moeten zorgen dat de pistes er elke dag in top kwaliteit bij liggen. Deze nieuwe piste bullys hebben een verminderde uitstoot van 20%.

De ski piste die gelegen is op slechts enkele kilometers van de stad Granada staat er bekend om dat je in de ochtend op de piste kan staan en in de middag lekker op het strand kan liggen. Het Sierra Nevada Ski Resort zoals het voluit heet bevind zich bij het dorpje Pradollano dat gelegen is op 27 kilometer van Granada en slechts 100 km van de stranden van Motril. Verder bevind de ski piste zich op de op 2 hoogste berg van het vaste land van Spanje en is het in goed gezelschap want de hoogste top (de Mulhacen)van het Spaanse vasteland ligt ook in de Sierra Nevada

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.