Sierra Nevada sluit ski seizoen op 18 april.

Na dat het skiseizoen afgelopen jaar begon op 18 december eindigt het dit jaar op 18 april. Precies 122 dagen zijn de ski pistes open geweest in een van de bekendste ski resorts in Europa. Maar helaas zit het er voor dit jaar weer bijna op. Er is op dit moment nog een totaal van 30 kilometer aan piste open en bruikbaar. Recente sneeuwval heeft er voor gezorgd dat er nog goede en verse sneeuw ligt die op sommige plekken nog wel een meter dik is.

Normaal gesproken eindigt het skiseizoen altijd later in de maand april. Maar vanwege tegenvallende boekingen is er dit jaar voor gekozen om eerder te sluiten. Ondanks de Covid-19 pandemie heeft de Sierra Nevada een goede winter gehad met voldoende boekingen en wintersport liefhebbers. Volgens Cetursa, het bedrijf verantwoordelijk voor het skiresort zijn er de komende dagen nog genoeg pistes open en bevind zich zeker hoger in de bergen meer dan voldoende sneeuw.

De Sierra Nevada staat bekend als de zuidelijkste ski piste in Europa. Door haar hoogte kan hier normaal gesproken van december tot eind april geskied worden. Het bijzondere aan onder meer de Sierra Nevada is dat dit een van de weinige ski gebieden is waar u in de morgen op de latten in de sneeuw kan staan en in de middag lekker op het strand kan liggen. Door de ligging op nog geen uur van het strand bied de ligging van het resort deze kans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.