Sevilla vervangt Bilbao waarschijnlijk als speelstad voor EK voetbal.

Waarschijnlijk wordt er vandaag door de Europese voetbalbond UEFA bekend gemaakt dat niet Bilbao maar Sevilla deze zomer de speelstad wordt waar Spanje haar eerste wedstrijden speelt.
Doordat de UEFA een garantie eist van de landen waar er gespeeld wordt dat toeschouwers toegelaten worden is er besloten van speelstad te wisselen. In het San Mamés stadion in Bilbao zouden deze zomer waarschijnlijk 13.000 toeschouwers worden toegelaten. Echter stelde de Baskische regering dergelijke strenge voorwaarden dat de Spaanse voetbalbond besloten zou hebben om de wedstrijden in een ander stadion te spelen.

Het La Cartuja stadion in Sevilla heeft een capaciteit van 60.000 toeschouwers en is een stadion waar het Spaanse nationale elftal vaker gespeeld heeft. Dit in tegenstelling tot het San Mamés stadion in Bilbao, hier zou Spanje voor het eerst wedstrijden spelen. Vanaf het begin van de toewijzing zijn er altijd vraagtekens gezet bij het toekennen van de wedstrijden aan Bilbao. Het in Baskenland gelegen Bilbao heeft een groot percentage inwoners die zich liever afscheiden van Spanje en zich in de regel meer inwoners van Baskenland voelen dan inwoners van Spanje.

Het La Cartuja stadion in Sevilla is een stadion waar meer wedstrijden van de verschillende Spaanse elftallen worden afgewerkt en tot minimaal 2023 wordt hier ook de Spaanse bekerfinale gespeeld. Doordat het beheer van het stadion een goede band heeft met de Spaanse voetbalbond was Sevilla de nummer 1 optie om Bilbao te vervangen. Daarbij komt dat de Junta de Andalusië het mogelijk maakt om minimaal 25% van het stadion te vullen met publiek. Het kan zelfs (afhankelijk van de Covid-19) dat het stadion weer helemaal opengesteld wordt voor publiek. Voor nu is het echter nog wachten op de officiële bevestiging van de UEFA die waarschijnlijk vandaag maandag 19-04 gedaan gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.