Sanchez opent Spanje voor alle gevaccineerden vanaf 7 juni.

Op de eerst gehouden beurs sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie heeft de Spaanse premier Sanchez aangekondigd dat iedereen die gevaccineerd is welkom is in Spanje. 7 juni is de datum die genoteerd mag worden voor iedereen die naar Spanje wilt en gevaccineerd is. Onder welke voorwaarden de reis naar Spanje gemaakt kan worden is op dit moment nog niet bekend gemaakt door Sanchez of andere leden van de Spaanse overheid. Tot nu toe waren inwoners van diverse landen nog niet welkom in Spanje dit veranderd over 2 weken zolang aangetoond kan worden dat men gevaccineerd is. Voor Nederland en België veranderd er op dit moment nog niet veel en is het afwachten met welke voorwaarden men kan reizen.

Ook maakte Sanchez bekend dat vanaf vandaag mensen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk weer welkom zijn in Spanje voor vakantie. Tot nu toe was het voor de Britten nog niet mogelijk om naar Spanje te komen voor vakantie of familie bezoek. Ook al heeft Spanje aangegeven dat de Britten weer welkom zijn het is nog niet duidelijk onder welke voorwaarden dit is. Ook heeft de Britse regering wel nog beperkende maatregelen zoals quarantaine en verplicht testen voor iedereen die afkomstig is uit Spanje.

Voor de Costa del Sol en de gehele provincie Malaga is er nog meer goed nieuws te melden. Het is namelijk voor het eerst sinds afgelopen 25 augustus dat er minder dan 100 Covid-19 patiënten in het ziekenhuis liggen. Dit zijn er 16 minder dan 1 week geleden toen het er nog 115 waren. Op dit moment neemt het aantal gevaccineerden in de regio elke dag weer toe en het aantal besmettingen blijft dalen. In Andalusië heeft al ruim 40% van de bevolking ouder dan 16 jaar 1 vaccinatie gehad en is bijna 20% al volledig gevaccineerd. Juanma Moreno gaf aan te verwachten dat begin juli begonnen kan worden met het vaccineren van iedereen jonger dan 40 jaar.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.