Premier Sanchez zegt dat mondkapjes buiten snel niet meer nodig zijn.

De Spaanse premier Sanchez heeft vandaag aangegeven dat het op korte termijn niet meer nodig zal zijn om buiten mondkapjes te dragen. Tijdens een bezoek die Sanchez vandaag aflegde met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in deelde hij dit nieuws. Vanaf wanneer dit gaat zijn heeft Sanchez nog niet gemeld.
Doordat de vaccinatie programma in Spanje op volle toeren werkt is het land slechts dagen verwijderd van het compleet immuniseren van de eerste 15 miljoen inwoners.

Op dit moment zijn er in geheel Spanje ruim 33.5 miljoen vaccins gezet waarbij afgelopen week het record aantal vaccins in 1 week werd verbroken. Ruim 3,5 miljoen inwoners van Spanje kregen afgelopen week een vaccin. Spanje loopt ondanks vertragingen in leveringen bij diverse leveranciers alsnog op schema om van de zomer 70% van de inwoners gevaccineerd te hebben. Binnen enkele weken zullen 50% van de Spanjaarden minimaal 1 vaccinatie hebben gehad en is het land dicht bij het doel van 70%.

Afgelopen dinsdag heeft de Spaanse Volksgezondheidscommissie waarin alle zelfstandige gemeenschappen samen met het ministerie van volksgezondheid plaats nemen vergaderd. Tijdens deze vergadering is er voor zover al bekend nog niet gesproken over het afschaffen van de mondkapjes plicht. Wel werd bekend dat niet elke zelfstandige gemeenschap het er mee eens is om op korte termijn de verplichting te versoepelen. Of Sanchez vandaag voor zijn beurt heeft gesproken is nog niet bekend, maar er mag vanuit gegaan worden dat er toch op korte termijn versoepelingen zullen aankomen.


Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.