Pez Espada geopend, Covid test pas vanaf 12 jaar en Easyjet basis op Malaga.

PEZ ESPADA. Het bekende Pez Espada hotel in Torremolinos is afgelopen week weer geopend nadat het 9 maanden gesloten is geweest  onder meer vanwege een grondige renovatie. Alle 198 kamers en suites en de gemeenschappelijke ruimtes zijn helemaal vernieuwd en er zijn een nieuw restaurant en ijs salon geopend. Door de grondige renovatie kan het Pez Espada hotel zich nu meten met de luxere hotels in de regio en staat het te boek als een 4* plus hotel. Volgens Jordi Avellí, Med Playa’s operationeel directeur moet het hernieuwd Pez Espada een symbool zijn van het herstel van de Costa del Sol na de Covid-19 pandemie.

EASY JET. Easy Jet heeft er voor gekozen om Malaga een permanente basis te maken voor 3 van haar vliegtuigen. Vanaf Malaga wordt er door Easy Jet gevlogen op 14 bestemmingen waaronder de nieuwste route naar Malaga namelijk vanaf Birmingham. Deze permanente basis is goed voor minimaal 100 banen in de regio. Malaga is na Barcelona en Palma de Mallorca de derde basis in Spanje voor het Engelse bedrijf en komt door de uitbreiding in totaal op 12 vliegtuigen en meer dan 400 man personeel in Spanje.

ZONNEPANELEN. De provincie Malaga richt zich voor de toekomst helemaal op groene stroom. Na meer dan €600 miljoen aan investeringen is Malaga druk bezig met de planning van 13 zonnepaneel parken in de regio. Het laatste project dat gebouwd moet gaan worden bij de dorpen Álora en Casarabonela wordt ruim 117 Hectare groot en zou bestaan uit 138.888 zonnepanelen die samen 62.5 Megawatt aan elektriciteit moeten opwekken. In de regio is veel protest tegen het ruim €30 miljoen kostende project. Bewoners van de regio zijn bang dat er onherstelbare schade wordt aangebracht aan de zeer diverse Flora en Fauna in de regio en zijn een petitie gestart om de komst van deze en andere geplande parken in de regio tegen te gaan. Wilt u ook bijdragen aan de strijd tegen de parken dan kunt u hier de petitie tekenen.

REIZEN. Spanje heeft bekend gemaakt in een nieuwe uitgave van de staatscourant de BOE dat het vanaf vandaag niet meer nodig is voor kinderen jonger dan 12 jaar om getest te worden voor reizen naar Spanje. Tot gisteren was het voor iedereen die 6 jaar of ouder was verplicht om een negatieve PCR of sneltest met certificaat te overleggen bij het binnenkomen van Spanje. Dit heeft Spanje aangepast omdat de meeste andere landen in de regio ook de verplichting pas hebben vanaf 12 jaar. Wel moeten kinderen jonger dan 12 nog steeds het gezondheid formulier invullen als er naar Spanje wordt gereisd. Komt u met eigen vervoer dan is het gezondheid formulier niet nodig.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.