PCR test verplicht bij reizen door Frankrijk.

Het is weer lastiger geworden om naar Spanje te komen.
Nadat het al nodig was om een PCR test met certificaat te hebben wanneer er naar Spanje gereist werd met het vliegtuig of de boot is dat nu ook nodig als u met de auto komt.
Dit komt echter niet door nieuwe Spaanse regels maar door Frankrijk.

Frankrijk heeft het namelijk vanaf zondag 31 Januari een PCR test verplicht bij het overgaan van de grenzen. Het maakt bij deze niet uit hoe u de grens overgaat. Iedere reiziger die ouder is dan 11 jaar moet een negatief PCR certificaat hebben die niet ouder mag zijn als 72 uur.

Er zijn uitzonderingen op deze regel.
– Vrachtwagen chauffeurs.
– Grenswerkers
– Inwoners van het gebied tot 30 KM van de grens.

Reizigers moeten naast het PCR certificaat ook een formulier invullen waarin ze aangeven de laatste 14 dagen niet in contact te zijn geweest met een Covid-19 besmet persoon, dat ze geen Covid-19 symptomen hebben en dat ze akkoord gaan met het feit dat ze getest kunnen worden op Frans grond gebied.

De Franse autoriteiten hebben besloten om deze maatregelen in te voeren als onderdeel van hun tactiek om wereldweid het aantal besmettingen te verlagen. Frankrijk gaat er van uit dat door minder internationale verplaatsingen te hebben het aantal besmettingen ook zal dalen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *