Overlijden

Wat gebeurd er als u overlijdt in Spanje?

Mocht u in Spanje overlijden dan moet er veel geregeld worden. Bent u de Spaanse taal niet machtig dan is dit er lastig. Wij kunnen u helpen. Lees hieronder meer hierover. 

Wat gebeurt er als u overlijdt in Spanje?

Heeft u er al eens bij stil gestaan. Wat gebeurd er als u komt te overlijden terwijl u in Spanje bent. Heeft u hier voorbereidingen voor getroffen?
We staan er zelden of nooit bij stil. Maar weet wel dat in Spanje deze zaken omtrent begrafenissen veelal anders geregeld worden en Spaanse tradities anders zijn dan die van ons. In Spanje is het bijvoorbeeld normaal om binnen 24 uur begraven of gecremeerd te worden. Spreken uw nabestaanden geen Spaanse dan is het vaak erg lastig en verwarrend voor ze in toch al erg lastige tijden.

Wat te regelen?

Wat moet er allemaal geregeld worden als iemand overlijdt. 

 

Wat er geregeld moet worden verschilt per geval. Veel hangt hier af van de omstandigheden van het overlijden en de wensen die de overledene had. Wilt u bijvoorbeeld in Nederland begraven worden terwijl u in Spanje overlijdt dan komt hier veel bij kijken. 
Overlijdt u buiten uw eigen huis dan moet bijvoorbeeld de politie ingeschakeld worden en is een autopsie verplicht. 

 

Zoals u zult begrijpen is de begrafenis voor iedereen anders maar veel zaken die geregeld moeten worden komen toch overeen. 
Zo is er altijd een begrafenis ondernemer, een begraafplaats of crematorium en een afscheid. 

Service

Doordat het in Spanje normaal is om binnen 24 uur begraven te worden kan het voor Nederlandse familie of vrienden vaak lastig zijn bij de plechtigheid aanwezig te zijn. Hier zijn natuurlijk oplossingen voor. 
In samenspraak met u stellen wij een uitvaartcodicil op en bespreken wij de verschillende mogelijkheden en uw wensen. Mocht u komen te overlijden dan zullen wij alles regelen zoals u het had gewild. Wij helpen uw nabestaanden in de communicatie met alle Spaanse instanties. 

Wilt u meer te weten komen over deze service dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

WIj komen graag met u in contact

Emigreren kost nu eenmaal veel tijd en vereist een goede voorbereiding. 
Wilt u hiervoor hulp van een gespecialiseerd bedrijf? 

Laat uw gegevens hier achter zodat wij direct voor u aan de slag kunnen.