Nieuw potentieel F1 en Moto GP circuit gepland in Madrid.

Een groep investeerders heeft het Spaanse dorp Morata de Tajuña uitgekozen voor het bouwen van een niet state of the art race circuit.
Het circuit moet gebouwd gaan worden in een oude groeve in het 7548 inwoners tellende dorp dat ongeveer 20 ten zuid-oosten van de hoofdstad Madrid is.

Het circuit zal het 4de circuit in Spanje worden met de hoogste licentie in de race sport. De Fia Grade-1 licentie is in Spanje alleen uitgedeeld aan het uit de formule 1 bekende circuit de Catalunya in Barcelona, uit de Moto GP kennen we het Circuito Permanente de Jerez uit de buurt van Jerez en het Ricarco Tormo circuit uit Valencia.

Om de bouw van het ongeveer 4,5 KM lange circuit mogelijk te maken heeft het bedrijf achter de plannen investeerders gevonden. Tot nu toe heeft Stream Motor Fire al een investering ontvangen van tussen de 12 en 15 miljoen euro.
De vergunning aanvraag voor het project is ondertussen ingediend bij de gemeenten Madrid. Dit proces zal met alle onderzoeken en milieu inspecties die uitgevoerd moeten worden ongeveer 18 maanden duren.
De verwachten is dat het zeker nog 4 tot 5 jaar duurt voordat alles af kan zijn.

Volg het laatste Spanje Nieuws hier.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on google

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *