0034-604 137 319
info@spanjeemigratie.com

Nie nummer aanvragen

Alles over Spanje

Wat is het NIE nummer?

Laten we beginnen met een uitleg over het NIE Nummer. Want wat is het nou precies?
Nie staat voor Número de Identificación de Extranjeros, oftewel je Spaanse identificatie nummer. Dit nummer heeft u voor bijna alles nodig in Spanje. Wilt u namelijk in Spanje iets kopen of een abonnement afsluiten dan vragen ze altijd naar je identificatie nummer.

Hoe kan je dit NIE nummer aanvragen en hoelang blijft het geldig?
Het goede nieuws is dat als je het nummer eenmaal hebt dit altijd geldig blijft. 
In de tussentijd zal je het pasje of papier nog wel eens moeten vervangen maar je nummer blijft hetzelfde

Waar kunt u het NIE nummer aanvragen?

U kunt uw NIE nummer op 3 manieren aanvragen. 
1 is via het Spaans consulaat in Amsterdam. 
2 is via de Policia Nacianal in uw woonplaats in Spanje.
3 is via een advocaat/gestoria.

Spaans consulaat in Amsterdam.
Via het Spaans consulaat in Amsterdam kunt u alleen een NIE Nummer aanvragen als u minder dan 3 maanden in Spanje verblijft. WIlt u een afspraak maken of weten welke formulieren u moet aanleveren kunt u dat via deze pagina nakijken. http://www.exteriores.gob.es/Consulados/AMSTERDAM/en/ServiciosConsulares/Pages/NIE.aspx

Policia Nacional in Spanje.
Via de Policia Nacional in uw woonplaats of gemeente moet u bij een verblijf langer dan 3 maanden uw NIE nummer aanvragen. Wilt u dit zelf gaan doen dan kunt u via de volgende link kijken welke kantoren en uw regio zijn en waar u terecht kunt., https://www.policia.es/documentacion/oficinas/andalucia.html. Belangrijk om te weten is dat u hier niet zonder afspraak terecht kunt en er ook geen mogelijkheid is om een kopie ergens van te maken.

Advocaat/Gestoria.
Wilt u dit papier werk niet allemaal zelf doen dan kunt u een Gestor in de hand nemen. Deze doen de aanvraag dan samen of voor u. Dit kan vaak op twee manieren. Ze vergezellen u op uw afspraak bij de Policia Nacional en helpen met het vertalen en uitleggen van de procedure. Een andere manier is om ervoor te zorgen dat uw Gestor een volmacht heeft verkregen via een notaris met een door de notaris bekrachtigd kopie van uw paspoort. Op deze manier hoeft u zelf niet mee naar de Policia Nacional.