Natuurpark Sierra de las Nieves stap dichterbij.

De Spaanse ministerraad heeft een eerste goedkeuring gegeven aan het plan om van de Sierra de las Nieves een nationaal natuurpark te maken.

Het proces wat al 5 jaar duurdt is nog niet voorbij. Komende week komt er een tweede stemming. Als deze ook aangenomen wordt gaat het wetsvoorstel gestuurd worden naar het Parlement. Als ook hier een akkoord is dan wordt de Sierra de las Nieves uitgeroepen tot nationaal natuurpark. Er word bij de stemmingen geen probleem verwacht. Partido Popular and PSOE hebben al aangegeven voor het voorstel te stemmen.

De Sierra de las Nieves is al geregistreerd als Natuur park en als UNESCO natuur reservaat. Als het voorstel aangenomen wordt wordt het park het 16de nationale park en de eerste in Malaga.

Volgens president van de Junta Juanma Moreno is het een belangrijk besluit met goede financiële vooruitzichten voor de dorpen binnen het Park. Yunquera, Benahavís, El Burgo, Istán, Monda, Parauta, Ronda en Tolox bevinden zich in het hart van het park. Alozaina, Casarabonela, Guaro, Igualeja, Ojén en Serrato bevinden zich ook nog binnen het park en profiteren van de financiële voordelen en de verwachte toename van het aantal toeristen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.