Na Marbella volgend jaar ook in Benalmadena gratis openbaar vervoer.

Sinds 2019 is het openbaar vervoer in Marbella en San Pedro gratis voor inwoners van Marbella. Nu heeft ook Benalmadena ervoor gekozen het openbaar vervoer gratis te maken voor haar inwoners. Om dit mogelijk te maken is Benalmadena volgens Victor Navas (de burgemeester) begonnen met het opstarten van alle administratieve procedures zodat geregistreerde inwoners van de stad zich kunnen registreren voor gratis openbaar vervoer.

Het openstellen van het openbaar vervoer voor haar inwoners zal ervoor zorgen dat Benalmadena een volgende stap zet om een duurzamere gemeente te worden. Om dit project mogelijk te maken heeft de stad een voorstel in gediend bij de EDUSI. Dit is het Europees orgaan voor duurzame stedelijke ontwikkeling. De aanvraag die ingediend werd is goed gekeurd en daardoor heeft Benalmadena €10 miljoen gekregen voor het uitvoeren van onder meer dit project. Niet alleen gratis openbaar vervoer voor inwoners, maar ook betere bereikbaarheid en faciliteiten voor voetgangers en andere niet gemotoriseerde voertuigen moeten van bedrag gerealiseerd worden. Dit allemaal om de doelstelling van de Agenda 2030 te realiseren.

Diverse andere projecten gaan in de komende tijd opgestart worden om mensen te stimuleren meer gebruik te maken van het openbaar vervoer of minder vervuilende manieren van transport. Benalmadena hoopt hiermee de kwaliteit van leven van haar inwoners te verhogen terwijl er gelijktijdig bijdragen wordt aan een beter milieu. De komende maanden wordt alles in gereedheid gebracht zodat alle buspassen aangevraagd en uitgedeeld kunnen worden aan inwoners van Benalmadena.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.