Moreno verwacht dat Andalusië begin juli geen beperkingen meer heeft.

De president van de Junta de Andalusië heeft aangegeven dat hij verwacht dat er vanaf begin juli geen beperkingen meer zijn in de Zuid Spaanse regio. Ook al is Andalusië op dit moment de regio in Spanje met de meeste besmettingen (gemiddeld 166 per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen) toch is er een duidelijke daling te zien in het aantal besmettingen en een stijging in het aantal gevaccineerde inwoners.
Volgens Moreno is het daarom op zeer korte termijn mogelijk om de Covid-19 regels verder te versoepelen en terug te gaan naar een normale situatie.

De komende week komen er in Spanje en daardoor ook in Andalusië een record hoeveel vaccins aan. Spanje ontvangt ruim 6 miljoen vaccins die evenredig over Spanje verdeeld worden. Zo krijgt iedere gemeenschap op basis van haar inwoners aantal een gelijk percentage van de vaccins. Andalusië is een van de voorlopers op het gebied van het aantal gezette vaccins. Op dit moment heeft Andalusië 95% van de ontvangen vaccins uitgedeeld. Afgelopen donderdag hadden ruim 61.9% van de inwoners ouder dan 16 jaar minimaal 1 vaccinatie gehad en was bijna 40% al volledig gevaccineerd. Er wordt verwacht dat begin juli minstens 70% van de inwoners van Andalusië minimaal 1 vaccinatie heeft gehad,

Volgens Moreno kunnen er door het hoge aantal gevaccineerde personen vanaf begin juli bijna alle beperkingen die door Covid-19 zijn opgelegd worden opgeheven. Ondanks de nationaal geldende mondkapjes versoepeling heeft het hoofd van de Junta aanbevolen om zoveel mogelijk het mondkapje te blijven dragen. Dit zou er voor zorgen dat er minder besmette personen bij komen. Andalusië is de regio in Spanje met het hoogste aantal besmettingen echter heeft de regio minder mensen met een Covid-19 besmettingen op de intensive care als gemiddeld in Spanje. Hierdoor verwacht Moreno dat verdere versoepelingen geen nadelige gevolgen zouden hebben.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.