Mijas is klaar voor de zomer en breidt strandwacht uit met drone.

Mijas is helemaal klaar voor de zomer en heeft na een zorgvuldige selectie 86 strandwachten getraind en voorbereid voor het zomerseizoen. Dit jaar hebben de strandwachten echter hulp uit onverwachte hoek. Gisteren maakte  José Carlos Martín, verantwoordelijk voor de stranden van Mijas, bekend dat er namelijk drones toegevoegd zijn aan het team van strandwachten. Het is de eerste keer dat de gemeente Mijas drones gaat inzetten in het bewaken van de veiligheid op de stranden. De drones hebben de mogelijkheid om reddingsvesten te brengen naar zwemmers die in de problemen zijn geraakt. Door de inzet van drones kunnen mensen sneller bereikt worden waardoor de kans op redding groter is.

Voor de zomer heeft Mijas haar stranden ingedeeld in 53 veiligheid gebieden waarover de strandwachten worden verdeeld. De strandwachten hebben de beschikking over 3 jetski´s die gebruikt kunnen worden bij reddingen. Naast de strandwachten en hun materialen staat er ook altijd een ambulance klaar om uit te rijden in geval van een noodsituatie. De strandwachten beginnen elke dag vanaf 11.00 en beveiligen de stranden tot 20.00 waardoor er voldoende tijd is om onder toeziend oog van getrainde professionals te genieten van het water.

Dat Mijas niet alleen heeft gedacht aan veiligheid in het water blijkt uit alle andere zaken die ze hebben voorbereid voor deze zomer. Verdeeld over de stranden waarvan er 3 een blauwe vlag hebben als teken van goede water kwaliteit en faciliteiten heeft Mijas ook tientallen desinfectie punten geïnstalleerd.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.