Malaga wilt 2000 Hectare ten oosten van de stad herbebossen.

De gemeente Malaga heeft via de Observatorio de Medio Ambiente Urbano (OMAU) plannen bekend gemaakt om in totaal 2000 Hectare te gaan beplanten.
Dit moet ervoor zorgen dat Malaga haar klimaat doelstellingen haalt en dat er minder last van overstromingen is.
Het is de bedoeling om in totaal met ongeveer drie miljoen bomen en planten een groene zone ten noorden en oosten van Malaga te maken.

Zodra de bomen en planten zijn aangelegd en volgroeid moet het bos een koolstof opname hebben van bijna 400.000 ton. Dit zal de lucht kwaliteit in de regio nog verder verbeteren. De gemeente schat dat de aanleg en het onderhoud tot 2050 in totaal iets meer dan €16 miljoen gaat kosten.

Als er een goedkeuring komt voor het project zal het jaren duren voordat alles is uitgevoerd.
Het project zal namelijk in diverse fases worden uitgevoerd. Dit afhankelijk van de kwaliteit van de te gebruiken grond en de al aanwezige elementen. Er zal veel gebruik gemaakt gaan worden van lokale beplanting zoals olijfbomen, johannesbroodbomen, kurkeiken en amandelbomen. Het gebied zal aansluiting moeten krijgen met de Montes de Malaga om zo meer ruimte te creëren voor ecologische ontwikkelingen.

Eén reactie

  1. Het zou ook verboden moeten zijn dat ze zoals bij ons 30jaar geleden nog van alles in een ton laten verbranden..ongelooflijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.