Malaga verwacht snel weer cruiseschepen en past haven aan voor megajachten.

De haven van Malaga verwacht vanaf juni weer de eerste cruise schepen te ontvangen. Dit gaat in het begin nog steeds gepaard met diverse veiligheid maatregelen voor de passagiers om van boord te mogen. Op dit moment zijn er namelijk tal van verplichtingen voor passagier die in Spanje aankomen per boot. De Junta de Andalusië heeft aan een veiligheid protocol gewerkt om het mogelijk te maken mensen van boord te laten. In eerste instantie gaat het wel om nationale reizen en zullen internationale cruise schepen nog niet zomaar toegelaten worden. Verschillende rederijen zijn in gesprek met de haven van Malaga om te kijken welke routes mogelijk zijn. Hierbij wordt onder meer gedacht aan Barcelona, Valencia en Cartagena.

Ondertussen zijn ze ook begonnen met de eerste werkzaamheden voor het creëren van een megajacht haven. Zodra de werkzaamheden klaar zijn (verwacht wordt eind 2021) dan bied de haven plaats aan 31 megajachten met een maximale lengte van 180 meter. Voor deze jachten worden diverse faciliteiten aangelegd. Zo heeft elk jacht dadelijk de mogelijk om aangesloten te worden op de water aansluiting, krachtstroom, afval lozing en wifi. De jachten komen te liggen aan pier 1 en een gedeelte van pier 2.

Om het project wat al uit 2015 stamt mogelijk te maken moeten er diverse aanpassingen gedaan worden. Zo worden er onder meer 2 golfbrekers aangelegd om ervoor te zorgen dat het water in de haven rustig blijft en de schepen weinig last hebben van andere jachten die in en uit varen. Met het project is in totaal een bedrag van ongeveer 11 miljoen Euro gemoeid. De verwachting is dat door de aanpassingen in de haven er ongeveer 800 banen gecreëerd worden en de stad Malaga verwacht dat er 100 miljoen euro extra verdiend kan worden. Om het project nog meer allure te geven komt er in de haven nog een exclusief restaurant en worden de diensten uitgebreid met conciërge service voor de schepen. Zodra alles klaar is kan de behoord de haven van Malaga in het rijtje van meest exclusieve havens ter wereld op het gebied van megajachten. Volgens Francisco de la Torre (burgemeester van Malaga) kunnen steden zoals Londen en New York niet bieden wat de haven en de stad van Malaga te bieden hebben voor de megajachten en hun eigenaars.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.