Malaga verwacht dat de feria doorgaat deze zomer.

De burgemeester van feesten van Malaga, Teresa Porras, verwacht dat de feria deze zomer kan doorgaan. Hoe de feria doorgaat is voorlopig nog niet bekend. Dat dit waarschijnlijk niet zo zal zijn als gebruikelijk wordt wel verwacht. Alles hangt volgens Teresa Porras voorlopig af van hoe het de komende maanden gaat met het vaccineren tegen Covid-19 en of er voldoende veiligheidsmaatregelen genomen kunnen worden.

De feria zal dit jaar waarschijnlijk een afgezwakte variant worden van wat wij door de jaren heen gewend zijn. Toch zet onder meer Teresa Porras zich ervoor in om te zorgen dat er dit jaar ook attracties open zullen zijn. Deze sector is door de Covid-19 pandemie erg zwaar getroffen. De Federatie van Peñas heeft al laten weten de lokalen dit jaar te willen opbouwen als er een feria mogelijk is en er aan de geldende veiligheidsregels voldaan kan worden. Er is dus een mogelijkheid dat er dit jaar een kleinschaligere vorm van de feria zal plaatsvinden. Een feest wat als het vaccinatieproces doorgaat gevierd kan worden met een bevolking die al groepsimmuniteit zou moeten hebben.

Op dit moment staat de feria gepland voor 13 tot 21 augustus en wordt er met diverse partijen al samengewerkt om zaken zoals verlichting en de peñas te regelen. De verlichting en verschillende andere zaken hebben lopende contracten omdat deze van 2020 zijn doorgeschoven naar 2021. In 2020 was er namelijk geen feria zoals we gewend het kennen. Er werd toen onder meer een gastronomische route uitgezet waarbij mensen door de stad konden om diverse lokale specialiteiten te proeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.