Malaga ontving 90% minder passagiers dan vorig jaar Februari.

Met 105,172 passagiers was afgelopen februari een drama maand voor Malaga. Vorig jaar landen in dezelfde maand nog meer dan 1.1 miljoen mensen op het vliegveld van Malaga. Niet alleen het aantal passagiers nam af in de maand februari. Het aantal vluchten nam ook met bijna 75% af vergeleken met 2019. De cijfers van Aena laten zijn dat er in februari 2195 vluchten waren naar Malaga.

Volgens de cijfers heeft elke vlucht die lande op Malaga een gemiddelde bezetting gehad van net geen 48 personen per vlucht. De Costa del Sol heeft met het Malaga vliegveld een iets grotere afname van het aantal passagiers dan het Spaans gemiddelde. Het gemiddelde in Spanje over de maand februari was namelijk een afname van 86.8% van het aantal passagier.

De gevolgen van deze afname zijn goed te zien in de provincie. Veel hotels, bars, restaurant en winkels zijn nog gesloten. Sommige zullen niet meer open gaan. Al zijn de eerste voorzichtig positieve veranderingen waarneembaar. De laatste weken worden er weer meer boekingen gedaan voor de zomer en is er door het versnellen van de vaccinatie campagne eindelijk licht aan het einde van de tunnel zichtbaar. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.