Malaga noteert 94% minder Covid-19 doden in 3 maanden tijd.

Doordat ondertussen de grootste risico groepen zijn gevaccineerd in Spanje is in de afgelopen 3 maanden Covid-19 doden gezakt van 395 in februari tot 23 in mei. Het verminderde aantal Covid-19 doden is goed nieuws voor de verdere mogelijkheden voor versoepelingen. Op dit moment lopen in Malaga het aantal besmettingen langzaam op, maar blijft het aantal ziekenhuis opnames afnemen. De mensen die op dit moment besmet zijn geraakt hebben vaker last van mildere klachten waardoor er ondanks het oplopende aantal besmettingen toch minder mensen in het ziekenhuis liggen.

Gisteren werden er in heel Andalusië 1639 besmettingen gemeld wat het hoogste aantal in 1 maand tijd was. De laatste keer dat het er meer waren was op 3 mei. Het is ondertussen ook alweer de achtste dag dat het gemiddelde aantal besmettingen per 100.000 inwoners is opgelopen in Andalusië. Dit komt allemaal op het moment dat de Junta de Andalusië bekend heeft gemaakt dat de eerste 2 besmettingen met de Indiase virus variant zijn vastgesteld.

Andalusië heeft ondertussen meer dan 5 miljoen vaccins gezet waardoor bijna 50% van de bevolking minimaal 1 vaccinatie heeft gehad. Ruim 1,8 miljoen mensen zijn in Andalusië ondertussen volledig gevaccineerd. Ondertussen is er een begin gemaakt met het vaccineren van de grootste doelgroep in het zuiden van Spanje. De groep 40 jarigen is namelijk de grootste leeftijdsgroep en daar is ondertussen mee begonnen met vaccineren. Ook krijgt de politie en Guardia Civil in de komende dagen hun tweede vaccinatie waardoor ook hun volledig zijn gevaccineerd.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.