Malaga is een van de top 20 steden voor kerst reizen.

Malaga is volgens de gerespecteerde website Best European Destionations geselecteerd in de top 20 beste kerststeden van Europa. Volgens de website heeft Malaga de beste kerstversiering en de zonnigste kerstmarkt van heel Europa. Tevens zit het dit jaar in een van de veiligste regio´s op het gebied van Covid-19 besmettingen.
Waar bij een kerstmarkt normaal gedacht wordt aan wollen mutsen en warme chocomel kan dat in Malaga gerust ingeruild worden voor zwembroeken en Sangria.
Volgens de website doordringt de kerstsfeer elke hoek van de stad. Ondanks het a-typische kerst weer zit de kerstsfeer er helemaal in onder meer door de dagelijkse licht en geluid shows in onder meer Calle Larios en de kerstmarkt in de haven.

Volgende week vrijdag op 26 november gaat de kerstverlichting in Malaga voor het eerst aan. Vanaf dat moment gaan de verlichting en de shows door tot aan 3 koningen dat gevierd gaat worden op 6 Januari. Dit jaar is er voor het eerst ook een verlichte show in het La Concepcion Botanical Gardens op ongeveer 5 km van het stadcentrum. Dit doet Malaga onder meer om de drukte te verdelen en groter gebied te gebruiken voor de verlichting van de stad.

Malaga is met de verkiezing in de top 20 ook direct de meest zuidelijke kerstbestemming op de lijst die voornamelijk gedomineerd wordt door landen in West- en Oost-Europa. Op de lijst staan onder meer steden als Tallin, Dresden, Brussel en Wenen. Er zijn echter nog 2 andere steden in Zuid-Europese landen die op de lijst staan: Madeira in Portugal en het onbekende Govone in Italië. De kerstmarkt in Govone wordt volgens kenners beschouwt als de mooiste van Italië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.