Malaga heeft nieuw plan voor grote verbouwingen in de stad.

Nadat er in de afgelopen jaren al veel is gedaan om Malaga een groenere en gebruiksvriendelijkere stad te maken heeft de stad opnieuw een grootschalig plan gelanceerd. Dit nieuwe plan moet ervoor te zorgen dat het centrum van de stad direct verbonden is met de haven. Op dit moment lopen er nog wegen tussen de stad en de haven, maar deze zullen als de nieuwe plannen doorgaan verdwijnen op de huidige manier. Een van de maatregelen die genomen zal worden is het verleggen van de kustweg in het centrum. Deze zal in over een lengte van 2,3 km in een tunnel komen te liggen waardoor er geen direct verkeer meer langs de haven rijd. Dit gehele gebied zal hierdoor verder ontwikkeld kunnen worden als voetgangersgebied met voldoende groene zones.

Op dit moment zijn de plannen nog niet definitief en moet er eerst gekeken worden hoe het project dat geschat wordt op €442 miljoen gefinancierd gaat worden. Het plan is op dit moment om eventueel in 2024 te kunnen beginnen en alles binnen 5 jaar erna klaar te hebben. Bij het opmaken van de plannen is goed gekeken hoe andere kustgebieden in Spanje de leefbaarheid van de steden heeft verbeterd. Door het verkeer ondergronds te brengen en de faciliteiten uit te breiden met extra parkeergarages en een winkelcentra hoopt de stad een volgende stap te zetten in zijn toekomstvisie. Een belangrijk aspect in dit plan is het implementeren van extra voetgangers en leefgebieden tussen het centrum en de kust. Een ander belangrijk aspect van het plan is het verminderen van geluidsoverlast en luchtvervuiling door het verkeer.

Malaga heeft al diverse grote projecten lopen die ervoor moeten zorgen dat de leefbaarheid en faciliteiten van de stad naar een nog hoger niveau gaan. Zo is de stad bezig een nieuwe metrolijn aan te leggen, worden er vernieuwingen gedaan in de haven van de stad om ervoor te zorgen dat er snel ook superjachten kunnen aanleggen en is er zelfs een budget goedgekeurd om de luchthaven van de stad aan te pakken om ervoor te zorgen dat de capaciteit verder kan groeien. In 2019 zijn ongeveer 20 miljoen passagiers geland in de Zuid Spaanse stad en door de verwachte stijging van dit aantal gaat het vliegveld enkele verbeteringen doorvoeren waardoor het gemakkelijker wordt dit aantal te laten groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.