Malaga heeft bekend gemaakt wanneer de kerstverlichting aan gaat.

Gisteren heeft de wethouder van festiviteiten en openbare diensten, Teresa Porras bekend gemaakt wanneer de stad de kerstverlichting gaat ontsteken. Vrijdag 26 november is de dag dat de €1,2 miljoen kostende versiering in de stad Malaga wordt ontstoken. Dit betreft niet alleen de verlichting in de Calle Larios maar ook de rest van de stad.
Er wordt dit jaar zelfs €200.000 extra uitgetrokken om de stad nog meer te versieren en verlichten. Op dit moment is echter nog niet bekend of er weer zoals voor de Covid-19 crisis een licht en geluid show gehouden gaat worden. Voor de crisis werden er op verschillende tijden in de Calle Larios licht en geluid shows gehouden met de versiering. Dit zorgde echter altijd voor opstoppingen en samenscholingen van veel mensen waardoor er tijdens de vorige kerst editie van werd afgezien.

De eerste contouren van de verlichting worden al zichtbaar in Malaga. Zo staan in de Calle Larios al de grote blokken waarop de verlichting gebouwd gaat worden. De 22 bogen die de Calle Larios omtoveren tot het kerst bos zullen vol bladeren, zonnen en engelen hangen om er een echte kerstsfeer van te maken. Of er net zoals 2 jaar geleden weer een grote video geprojecteerd wordt op de Alcazaba is nog niet bekend gemaakt. Dit jaar worden er wel shows en verlichting gedaan in La Concepción Botanical-Historical Garden om andere delen van de stad te promoten en de drukte meer te spreiden.

Afgelopen september heeft de gemeente Malaga nog het contract verlengd met het bedrijf Iluminaciones Ximénez SA. In dit ruim €3,6 miljoen kostende contract is een optie genomen waardoor het contract met 1 jaar verlengd kan worden. Het bedrag is 12% minder dan het oorspronkelijk bedrag dat via een aanbesteding traject binnen kwam.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze Facebook groep.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.