Malaga begint met de bouw van het grootste rivierenpark van Spanje.

Het Guadalhorce Green Corridor project gaat ervoor zorgen dat Malaga het grootste rivierenpark van Spanje krijgt en een van de grootste van Europa. Het gaat de nieuwe 270 meter lange Guadalhorce voetgangersbrug aan de kust verbinden met de Camino del Rey gelegen bij de stuwmeren van Ardales ruim 50 minuten land inwaarts. Het project zal in een periode van ongeveer 5 jaar uitgevoerd worden. Tijdens deze periode zullen de rivieroevers herstelt worden, nieuwe infrastructuur zoals fiets-, wandel paden en bruggen worden aangelegd en kennis centra worden gebouwd.

In het totale gebied van 4,5 miljoen vierkante meter komen in totaal meer dan 190 kilometer fiets en wandel paden en 16 loopbruggen om de diverse natuurgebieden aan elkaar te verbinden. Het hoofddoel van het project is de natuur te herstellen en op een verantwoorde manier open te stellen voor publiek. Om de natuur te herstellen wordt er veel gedaan om de Guadalhorce en andere verbonden rivieren schoon te maken en te herstellen. Ook zal er op veel plekken begonnen worden met het terug planten van de lokale inheemse begroeiing.

Het project dat wordt geschat op ongeveer 200 miljoen euro krijgt onder meer de beschikking over 3 bezoekers centra.
Het eerste centra is het huidige Camino del Rey bezoekers centra, deze zal uitgebreid worden zodat het ook kan informeren over het hele park. Het tweede centra zal in het midden van het park komen waar de Rio Grande in de Gaudalhorce rivier stroomt. Dit gebied heeft een zeer diverse flora en fauna en is daardoor zeer geschikt voor de bouw van een nieuw kennis centrum. Het derde bezoekerscentra zal gebouwd gaan worden bij de Fenicische nederzetting Cerro del Villar. Na de aanleg van de senda litoral langs de kust is dit het volgende grote project wat ervoor zorgt dat diverse gebieden via wandel en fietspaden aan elkaar verbonden worden. Door de aanleg van het park hoopt de Provinciale raad het binnenlands toerisme verder te promoten.

Wilt u makkelijk en snel op de hoogte blijven van het laatste belangrijke nieuws uit Spanje wordt dan snel lid van onze nieuwe Facebook groep.

2 reacties

  1. dit is een schitterend project
    wij wonen in de campo van Tolox boven de redelijk kleine rio grande
    dank u voor toevoeging in de FB-groep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.